Recept: maitrank met lievevrouwebedstro

In mei bloeit het lievevrouwebedstro... en daar kunnen we maitrank van brouwen: een heerlijk aperitiefje waar je de lente in proeft!


Ingrediënten: 

1 fles droge witte wijn

12 takjes lievevrouwebedstro (geplukt voor of tijdens de bloei, maar niet na de bloei, aangezien het kruidje dan nog maar weinig smaak heeft.) Gedroogde bloemetjes geuren en smaken sterker. Ik nam 12 gedroogde en 12 verse maar dit geeft wel een pittige smaak.

30 g suiker

1 bio sinaasappel, met schil, in stukken gesneden

35 ml cognac of cointreau, naar keuze (zie onderaan recept)


Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in een grote, glazen pot en laat 48 uur macereren. Roer af en toe om. Zeef vervolgens de kruiden en de sinaasappel uit de drank en giet met een trechter terug in de wijnfles.

Serveer koel met een schijfje sinaasappel of een ijsblokje met bloemetjes in. 

Je kan ook met de kleur spelen. Met Grand Marnier en kokosbloesemsuiker krijg je een amberkleurige drank, met citroen (halve partjes) en limoncello heldergeel.

 

Tip: De stukjes sinaasappel uit de Maitrank kan je samen met andere sinaasappels verwerken tot marmelade, die dan een lekkere Maitrank touch krijgt. Santé!

Geniet ervan!

Magdelien