Recept: venkelsiroop

 Hofgelukster Melissa vertelde over de venkelsiroop die zij had gemaakt. Ze deelt graag haar recept van dit lekkere goedje.

 

In het wekelijks pakket seizoengroenten zit immers venkel mét loof. En aangezien dat soms meer is dan de knol zelf, is het jammer om dat zomaar weg te gooien. Het loof heeft een fijne anijssmaak.

Wij drinken de siroop vooral met plat of bruiswater, afgewerkt met limoen en/of munt. Dé ideale dorstlesser bij dit warm weertje.



 

 

Dit heb je nodig:

- een flinke bussel fijngehakt venkelloof

- sap en rasp van een halve (biologische) citroen

- 750 ml water

- 750 g suiker

 

Breng het water met het citroensap en -rasp al roerend aan de kook en laat er de suiker in oplossen. 

Voeg het gehakte venkelloof toe en zet het vuur uit.

Laat afkoelen.

Zeef het loof en het citroenrasp uit de siroop.

Breng nogmaals aan de kook en giet met een trechter in gesteriliseerde flessen.