Recept: lasagne van boerenkool

 Stiekem snoepen wij nu al graag van de kolen, want ze zijn zo lekker mals op dit moment. 


De boerenkool staat prachtig in de moestuin, en dus knippen we er met z'n allen wekelijks de meest malse blaadjes af.


Ariane maakte er vandaag een supersimpele lasagne van.

 


 

 

- Snipper een uit en snij de boerenkool fijn. 

- Stoof de ui aan in olijfolie en voeg er dan ook de boerenkool aan toe. Laat een kwartier stoven op een zacht vuur, totdat de blaadjes zacht zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe want boerenkool brandt snel aan!
Kruid met (kruiden)zout en peper.

- Maak ondertussen een bechamelsaus. Breng op smaak met provencaalse kruiden, peper en een beetje bouillon. 

- Maak de lasagne in een ovenschotel: start met wat bechamelsaus en een laagje boerenkool, leg er lasagnevellen op; en herhaal dit tot alles op is. Eindig met een laagje bechamelsaus. Rasp er dan flink wat parmezaankaas over.

- Bak 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°.


Voor wat meer afwisseling in smaak lijkt het me ook lekker om een laagje verse tomaat in schijfjes toe te voegen ergens tussenin; of een laagje gebakken champignons (in schijfjes) of oesterzwammen.
En voor de liefhebbers: ook een beetje blauwe kaas tussen de boerenkool mengen alvorens ze in de lasagne te verwerken, lijkt mij een goede combo.

 

Smakelijk!