Recept: pannenkoeken met venkelloof of ander groen

 In de lente en zomer is het lekker én gezond om wat vers groen door je pannenkoekenbeslag te draaien.

Je kan venkellloof gebruiken, maar even goed ander groen uit je tuin of in het wild: paardenbloemblad of groen van boerenwormkruid (met mate, smaakt pittig). 

 

Snij flink wat venkelloof (of ander groen) af en mix het fijn in je pannenkoekenbeslag. Gebruik het groen zo vers mogelijk, zo blijven smaak en vitaminen best bewaard.

Er mag flink wat groen in het beslag, voor de smaak, maar je voegt natuurlijk meer en meer water (sap) toe, wat de pannenkoek brosser maakt.

Je kan je zomerse pannenkoeken versieren met fruit en besjes uit eigen tuin, of met eetbare bloemetjes zoals goudsbloem, korenbloem, viooltjes en madeliefjes. 

Lekker met een geutje esdoornsiroop en een paar druppels vers citroensap er over heen, net voor het opdienen!



Bij allergie kan je melk in je pannenkoekenrecept vervangen door haverdrank, tarwebloem door speltbloem, suiker door kokosbloesemsuiker of esdoornsiroop.