Recept: Pittig raapsoepje

 Zelfs met dit warm weertje kan er een pittig raapsoepje in!


Voor 2 tot 3 personen


Ingrediënten

• 1 el (olijf)olie

• 1 aardappel, geschild en in blokjes

• 1 kleine ui, gesnipperd

• 1 wortel, geschild en in blokjes

• 250 g raapjes, geschild en in blokjes

• 1 à 2 tl kerriepoeder

• 600 ml hete groentebouillon

• 3 el (soja)room (optioneel)

• peper en zout


voor de garnering:

• 2 el zonnebloempitten


Zo maak je het

Doe de olie in een kookpan. Stoof de ui tot hij glazig is. Voeg de aardappel, de wortel en de raapjes toe en laat, met het deksel op de pan, ongeveer 10 minuten stoven.


Voeg het kerriepoeder toe en roer het goed door de groenten. Giet de bouillon over de groenten, breng aan de kook en laat het geheel ca. 20 minuten koken of tot de groenten gaar zijn.


Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.


Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en gebruik ze om de soep te garneren.