Recept: risotto met warmoes en courgette

En dan begint het genieten weer... 

Koken met al dat lekkers uit de tuin!


Vandaag maakten we een risotto met wat er momenteel veeeel te oogsten is: warmoes en courgette. En die was heerlijk.




Voor 4 personen:

- 2 uien

- bussel warmoes

- 1 middelgrote courgette

- 400 g risottorijst

- 150 ml witte wijn

- 150g parmezaan

- 1,5 blokje groentenbouillon

- olijfolie

- peper en zout

- verse salie


Snipper de uien fijn en stoof ze in olijfolie op een matig vuur tot ze glazig worden.

Voeg de risottorijst eraan toe en laat die ook een paar minuten meestoven tot de korrels glazig worden.

Blus met de witte wijn. Laat die uitkoken, zodat de alcohol eruit verdwijnt.

Los de bouillonblokjes op in 0,5 l warm water. Voeg nu in beetjes de bouillon toe aan de risotto en roer om. 

Snij de courgette in kleine blokjes en voeg ze na 10 minuten toe.

Snij ook de warmoes fijn en voeg ze toe aan de risotto. 

Blijf beetjes warm water toevoegen en omroeren tot de risotto gaar is. 

Haal de risotto van het vuur als die gaar is. Rasp de parmezaan en schep hem onder de risotto. 

Breng op smaak met peper en zout en roer nog eens goed om. 

Schep op de borden. 

Rasp nog een beetje parmezaan over de risotto ter afwerking. 

Snipper wat verse salie fijn en garneer er de risotto mee. Versier met een topje salie. 


Recht van het veld...

Smakelijk!